MASACRUL delfinilor inteligenti din Insulele Feroe va continua si in 2021! VIDEO

Masacrul delfinilor inteligenti Calderon din Insulele Feroe va continua chiar si in 2021, indiferent de toate plangerile din toata lumea aduse acestui ritual dramatic ce isi are originea din secolul 16.

Potrivit traditiei, delfinii, considerati animale foarte inteligente, au fost ademeniti de localnici pe o plaja din Insulele Feroe, dupa care au fost strapunsi in cap cu harpoane de metal, cu scopul de a le sectiona coloana vertebrala.

Evenimentul vine la cateva saptamani dupa ce aproximativ 180 de balene au fost sacrificate, ca parte a aceluiasi ritual.

Potrivit unei organizatii pentru protectia animalelor, Sea Sheperd, care a si filmat momentul, circa 190 de delfini au fost ucisi in al 11-lea ritual de anul acesta. Circa 62.000 de mamifere marine ar fi fost sacrificate in ultimii 50 de ani pe plajele din Insulele Feroe.

„Delfinii si balenele sunt creaturi inteligente si simt durerea si frica la fel ca si noi”, au declarat activistii PETA.

Cu toate acestea, autoritatile nu par a fi dispuse sa opreasca macelul.

„Guvernul sustine ca este dreptul localnicilor sa foloseasca resursele naturale. Evenimentul este reglementat si sustenabil, ca parte a vietii din Insulele Feroe”, a declarat purtatorul de cuvant al protectoratului danez.

Sursa: observator.tv

About Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*