PENSIILE se maresc in 2021! Salariile si alocatiile sunt si ele vizate!

Alocatiile copiilor vor creste cu cateva zeci de lei in plus pe luna iar pensiile vor fi si ele vizate dar asta dupa o recalculare pe baza de contributivitate.

Pentru alocatiile copiilor sunt prevazute doua majorari in 2021. Prima, chiar la inceputul anului, cand sumele vor creste de la 185 la 222 de lei pentru copiii de peste 2 ani. Pentru cei cu varste mai mici sau cu dizabilitati majorarea va fi de 74 de lei. A doua crestere e programata pentru jumatatea anului.

Noul ministru a anuntat infiintarea unei comisii interministeriale care sa vina cu o solutie pentru recalcularea pensiilor pe baza de contributivitate. Programul de guvernare prevede insa ca punctul de pensie ar urma sa creasca anual cu o valoare care sa acopere rata inflatiei si minimum 58,5% din cresterea salariului mediu brut pe economie.

La valorile de acum, ar insemna un plus de aproximativ 6 procente, adica 86 de lei. Anterior alegerilor, Florin Citu, fost ministru al finantelor, si PNL, prin programul propriu de guvernare, anuntau o majorare mai consistenta, de 8%.

Guvernul vrea ca saptamana viitoare sa prelungeasca pana la jumatatea anului masurile de sprijin pentru angajati. Printre acestea, somajul tehnic si indemnizatiile parintilor care stau acasa cu copiii cand scolile sunt inchise. Asteptata este si decizia privind suspendarea ratelor la creditele bancare.

Coalitia de guvernare a promis ca nu va majora sau introduce noi taxe si impozite. Cresc insa accizele la benzina, motorina si alcool, cu 3% din ianuarie. Iar cele la tigari, cu aproape 6% din aprilie.

Sursa: stiri.tvr.ro

About Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*