NOUL simptom inselator al COVID-19! Oamenii de stiinta trag semnalul de alarma!

Medicul infectionist in cadrul Institutului „Matei Bals”, Dr. Adrian Marinescu, a explicat care este simptomul inselator din cauza caruia multi pacienti cu COVID-19 ajung tarziu la spital.

„Noi facem in fiecare zi locuri pe sectiile normale. In sectiile de ATI, e mai greu pentru ca pacientii au perioade lungi de spitalizare. Oricum numarul de locuri de terapie intensiva este mic pentru ca personalul nu este suficient incat sa extindem sectia de Terapie Intensiva.

In cele mai multe dintre momente, ducem lipsa clara de locuri in spital. De fiecare data, in a doua parte a zilei, oamenii raman in camera de garda. Din pacate, nu exista locuri pentru ei, fie gasim o modalitate sa-i transferam, ori asteapta sa li se faca loc. Ma refer la pacientii care nu sunt cu forme critice”, completeaza specialistul.

„In general, tinerii, fie nu au deloc o simptomatologie, fie au forme usoare, o simptomatologie care seamana cu o gripa sau o viroza. Nimeni nu are garantia ca va face insa o forma usoara, exista si exceptii.

As trage un semnal de alarma. In infectia cu SARS-CoV-2 este o caracteristica, ceva care este inselator. Pacientul nu are lipsa de aer, nu isi da seama ca nu are suficient oxigen, iar parametrii obtinuti prin pulsoximetru arata exact contrariul si acesta ajunge tarziu la spital si interventia este mult mai complicata”, precizeaza expertul.

Sursa: kanald.ro

About Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*