MAGNETII de FRIGIDER te pot UCIDE! Ar trebui sa ii dai jos chiar ACUM de pe usa frigiderului!

Cercetatorii de la Universitatea Princeton au descoperit in urma unui test indelungat, mai multe legaturi nesanatoase in cazul magnetilor de frigider, pe care cu totii ii atasam cu mare dragoste pe usile frigiderelor.

Pentru mai multe luni au hranit doua grupuri de soareci: un grup cu alimente depozitate intr-un frigider, iar celalalt cu alimente depozitate intr-un alt frigider, dar cu mai multi magneti decorativi lipiti pe usa.

Scopul studiului a fost de a vedea daca radiatiile electromagnetice ale magnetilor influenteaza alimentele.

Surprinzator, dupa terminarea studiilor clinice riguroase, au remarcat faptul ca grupul de soareci care au consumat alimente iradiate de magneti au 87% risc crescut de a dezvolta cancer decat celalalt grup.

Magnetii atasati la orice dispozitiv (aparat), conectat la curent electric cresc consumul de energie al dispozitivului pentru a spori forta electromagnetica a campului sau electric.

Ba mai mult, cercetatorii de la Universitatea din Zurich spun ca magnetii de frigider sunt facuti din metale care pot creste riscul de infarct, in special in cazul persoanelor cu afectiuni cardiace preexistente, care au suferit un implant de pacemaker (stimulator cardiac), subliniaza un articol publicat de BBC .

Magnetii foarte puternici, realizati din neodim fier bor, cunoscuti si ca magneti de pamanturi rare sau neo magneti, sunt stralucitori si au, de regula, culoarea argintie, iar daca persoana cu pacemaker se apropie mai mult de 3 centimetri de un astfel de dispozitiv risca sa dea peste cap mecanismul stimulatorului cardiac, survenind infarctul.
Insa nu doar magnetii de frigider sunt de luat in seama, ci si insignele magnetice ori telefonul mobil, la realizarea carora se pare ca se folosesc astfel de metale periculoase.

Medicii avertizeaza astfel pacientii in privinta acestui risc major si trag un semnal de alama catre toti producatorii de dispozitive magnetice sa instiinteze cumparatorul de efectele nocive pe care le pot avea acestea asupra starii de sanatate.

Cu toate acestea, June Davidson, reprezentant al Fundatiei Inimii din Marea Britanie, tine sa calmeze spiritele si asigura ca „pacemakerele sunt realizate dupa cele mai inalte standarde si sunt riguros testate, avand in acelasi timp un invelis protector care impiedica fluctuatiile magnetice, astfel incat problemele mai sus mentionate apar destul de rar, in special cand persoana este expusa unui dispozitiv magnetic de dimensiuni mari”.

Cat priveste riscul de cancer si utilizarea magnetilor de frigider, nu exista nici un studiu stiintific care sa demonstreze ca ar fi o legatura, dupa cum subliniaza si un raport publicat in National Cancer Institute.

Sursa: magazinuldecase.ro

About Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*