Cele 5 greseli comune legate de bani pe care le fac proaspetii parinti!

Poate nu stii prea multe despre ce inseamna sa fii parinte, dar poti sa iei niste decizii intelepte in ceea ce priveste unele greseli financiare pe care le poti face cu usurinta in momentul in care esti la inceput si vrei tot ce este mai bun pentru copilul tau!

1. Cheltuiesti prea mult pe unelte si accesorii

Foarte multi parinti tind sa faca aceasta greseala: investesc prea mult in patut, carucior, premergator, scaun auto pentru copii si alte utilaje si accesorii. De multe ori copilul nu se simte bine in acestea, creste prea repede pana sa apuci sa le folosesti (din cauza vremii de exemplu) si atunci acestia sunt niste bani irositi. Poti imprumuta ce ai nevoie de la prietenii care au copii mai mari sau poti lua doar strictul necesar la un pret mai rezonabil pentru a nu regreta ulterior!

2. Ignori scaderea veniturilor

Parintii se confrunta cumulte cheltuieli noi si in acelasi timp concediul de maternitate si / sau paternitate rareori reprezinta aceeasi valoare cu cea a salariului dinainte. Partenerul tau va avea disponibilitate mai micasa lucreze ore suplimentare, astfel incat veti simti aproape inevitabil scaderea veniturilor familiei. Daca ignori acest aspect, risti sa aduni datorii mari si stresante. Analizeaza situatia la rece si vezi de unde poti reduce cheltuielile. Incearca sa nu faci achizitii mari in aceasta perioada si ia in considerare micsorarea sumelor pe care le consumai inainte pe cadouri, donatii si chiar poti lua in calcul miscorarea nivelului economiilor pe care le faceai inainte lunar (daca era cazul).

3. Asteapti pana sa faci o asigurare de viata

Nevoile tale de asigurarese schimba dramatic in minutul in care copilul tau ajunge pe lume. Desi sansele sunt mici sa ai nevoie de ea, asigurarea de viata este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a-ti proteja familia din punct de vedere financiar.

4. Nu faci din start planuri de economii pentru educatia copilului

Daca nu faci din start planuri de economii pentru educatia copilului, sansele de a face mai tarziu acest pas scad dramatic o data cu trecerea timpului si aparitia cheltuielilor legate de cresterea si ingrijirea copilului. Un sfat foarte bun ar fi o investitie facuta din primul moment la o banca, astfel incat, la varsta la care copilul va avea nevoie de bani pentru educatie, acestia sa fie deja stransi.

5. Cheltuiesti prea putin la o iesire seara in oras

Este greu sa iei in considerare o iesire in oras alaturi de partener dupa venirea pe lume a copilului. Totusi acest lucru este extrem de important atat pentru tine cat si pentru relatia de cuplu. Asa ca un sfat foarte bun ar fi sa lasi copilul in grija cuiva, sa iti pui o rochie noua si sa iei o cina in oras alaturi de partenerul tau pentru reconsolidarea relatiei de cuplu. Uneori chiar si vizionarea unui film la cinematograf poate face minuni. Asa ca … nu face economii acolo unde nu este cazul! Acest lucru va va ajuta pe viitor foarte mult!

About Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*