Ce se intampla in organismul tau in prima zi dupa ce te lasi de FUMAT!

Organismul uman are o putere de recuperare uimitoare, din toate punctele de vedere, iar daca vorbim de fumat, vom observa inca din prima zi reactiile corpului nostru in refacerea de zi cu zi, dupa cum vom putea observa in etapele de mai jos:

Dupa 20 de minute

Scade ritmul batailor inimii. Tensiunea arteriala scade, iar circulatia sangelui incepe sa se imbunatateasca.

Dupa 12 ore

Tigarile contin o multime de toxine cunoscute, inclusiv monoxidul de carbon, un gaz prezent in fumul de tigara. Acest gaz poate fi daunator sau fatal in doze mari si impiedica intrarea oxigenului in plamani si sange. Atunci cand este inhalat in doze mari intr-un timp scurt, sufocarea poate aparea din cauza lipsei de oxigen. Dupa 12 ore de la ultima tigara doza monoxidului de carbon in sange scade si ajunge la normal.

Dupa 24 de ore

Fumatul creste riscul de a dezvolta boala coronariana prin scaderea nivelului de colesterol bun, ceea ce face ca exercitiile fizice sanatoase sa fie mai greu de realizat, scrie adevarul.ro. De asemenea, fumatul creste tensiunea arteriala si riscul de formare a cheagurilor de sange, ceea ce constituie un risc major de accident vascular cerebral. Astfel, in doar primele 24 de ore dupa ce ati renuntat la fumat, tensiunea arteriala incepe sa scada, scazand riscul bolilor cardiace de la hipertensiunea arteriala indusa de fumat. In acest timp scurt, nivelul de oxigen va fi imbunatatit.

Dupa 2 zile

Fumatul dauneaza terminatiilor nervoase responsabile de simtul mirosului si gustului. In doar 2 zile dupa renuntare, veti putea observa un miros sporit si un gust mai viu, pe masura ce acesti nervi se vindeca.

Sursa: adevarul.ro

About Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*