Primul BEBELUS provenit dintr-un embrion inghetat de 27 de ani, nascut cu succes! VIDEO

Primul bebelus provenit dintr-un embrion inghetat in urma cu 27 de ani s-a nascut cu succes pe 26 octombrie 2020.

Mama ei, Tina Gibson, avea doar un an cand embrionul fiicei sale a fost inghetat, in 1992. Embrionul a fost dezghetat in februarie si transferat in uterul mamei sale, marcand cea mai mare perioada de timp inregistrata in care un embrion a fost inghetat inainte de nastere.

Micuta Molly a batut recordul existent al surorii sale, dupa ce Emma Wren Gibson s-a nascut in 2017, la 24 de ani dupa ce embrionul ei a fost inghetat.

Embrionul fusese inghetat pe 14 octombrie 1992 si a fost dezghetat de directorul Centrului National de Donare a Embrionilor, embriologul Carol Sommerfelt, in data de 10 februarie. A fost mai apoi implantat in uterul Tinei de catre presedintele NEDC si directorul medical Dr. Jeffrey Keenan doua zile mai tarziu, pe 12 februarie.

Embrionul Emmei a fost inghetat in aceeasi zi cu cel al surorii sale, in 1992 – la aproximativ un an si jumatate dupa ce s-a nascut Tina, mama fetelor, astfel, chiar daca embrionii au fost adoptati de familia Gibson, cele doua fetite sunt surori din punct de vedere genetic. Embrionul Emmei a fost dezghetat in data de 13 martie 2017 si transferat in uterul Tinei doua zile mai tarziu.

La nasterea primei fetite, familia Gibson a declarat ca nu erau siguri in legatura cu donarea de embrioni la inceput, insa ulterior au facut o vizita la Centrul National de Donare a Embrionilor din Tennessee. Au examinat profilurile potentialilor donatori inainte de a face o alegere.

Embriologul Carol Sommerfelt a spus ca nasterea celor doua fetite a demonstrat progresul tehnologiei, a relatat luni Good Morning America.
Dr. Brian Levine, director al clinicii de fertilitate din Manhattan CCRM, a declarat ca embrionii inghetati nu au o perioada de valabilitate cunoscuta.

Totusi, este important sa se ia in considerare faptul ca cei inghetati in anii 1980 si 1990 „au un potential ridicat de degradare in timp”, deoarece tehnica „inghetului lent” folosita de specialisti in acea perioada ar putea „crea vulnerabilitati”.

Desi a spus ca nu exista dovezi potrivit carora inghetarea lenta ar putea duce la orice diferite dizabilitati in perioada de dupa nastere ori chiar in timpul nasterii, „preocuparea mea ar fi fragilitatea in mediul fertilizarea in vitro (FIV), in timp ce embrionii nou inghetati vor dura probabil si vor avea o performanta mult superioara celor inghetati in anii 1990”, a spus doctorul.

Medicul a adaugat ca multe facilitati de depozitare contin embrioni vechi de decenii, deoarece multi parinti vor sa pastreze „o sansa” in plus pentru momentul potrivit.

„Se simt atasati emotional de acesti embrioni pe care au muncit atat de mult sa-i creeze. A vi se cere sa le aruncati este gresit din punct de vedere emotional, deci le este mai usor doar sa plateasca o chirie anuala (de obicei intre 500 si 1.000 USD) pentru depozitarea embrionilor.” a concluzionat Dr. Brian Levine.

Sursa: Observatornews.ro

About Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*