Virusul COVID-19, un mic copil! BOALA care UCIDE un OM la doua minute se extinde cu o viteza ametitoare!

Pandemia de coronavirus va duce la un numar cu mult mai mare de persoane ucise de malarie decat de Covid-19 in Africa, asta dupa ce accesul serviciilor destinate combaterii bolii transmise de tantari este des intrerupt.

Peste 400.000 de oameni la nivel global – majoritatea bebelusi din zonele cele mai sarace ale Africii – au fost ucisi de malarie anul trecut, a transmis OMS in cel mai recent raport mondial, iar impactul Covid-19 va duce in 2020 la cresterea acestui numar, din cauza accesului intrerupt la unele servicii medicale, potrivit Reuters.

„Estimarile noastre sunt ca, in functie de nivelul de intrerupere a serviciului cauzat de pandemia Covid-19 ar putea exista un numar crescut de decese provocat de malarie undeva intre 20.000 si 100.000 in Africa subsahariana, majoritatea in randul copiilor mici”, a declarat directorul programului OMS pentru malarie, Pedro Alsonso, scrie Mediafax.

„Este foarte probabil ca valul de mortalitate prin malarie sa fie mai mare decat mortalitatea directa prin Covid-19”, a adaugat el.

In raportul OMS se constata ca au fost 229 milioane de cazuri de malarie la nivel global in 2019 si ca, in ciuda provocarilor fara precedent ale pandemiei Covid-19, multe tari din intreaga lume au luptat din greu si au mentinut si lupta impotriva malariei.

„Succesul pe termen lung in atingerea unei lumi libere de malarie intr-o generatie este insa departe de a fi asigurat”, subliniaza acesta.

Unele dintre tarile africane cele mai afectate de malarie s-au straduit sa faca progrese semnificative incepand cu 2016. Dar, din cauza transmiterii continue a malariei prin intermediul tantarilor in multe parti ale lumii, jumatate din populatia globala este expusa riscului de a contracta boala, iar boala inca ucide un copil la fiecare doua minute.

„Lumea globala a sanatatii, mass-media si politica sunt toate axate pe pandemia de Covid, si totusi acordam foarte putina atentie unei boli care ucide inca peste 400.000 de oameni in fiecare an, in principal copii”, a declarat Peter Sands, director executiv al Fondului Global pentru combaterea SIDA, tuberculozei si malariei.

About Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*