STATUL ROMAN iti ofera VOUCHERE ca sa-ti innoiesti ELECTROCASNICELE! Vezi valoarea maxima a unui VOUCHER!

Romanii vor putea sa-si schimbe electrocasnicele vechi cu unele noi cu un ajutor venit din partea statului, prin programul Rabla Electrocasnice 2020, ajutor care va consta in vouchere cuprinse intre 200 si 400 de lei.

„Acum o masina de spalat rufe cu capacitatea de 6 kg costa 1.050 de lei, iar odata cu noul program Rabla, va putea fi achizitionata la 750 de lei, iar spre exemplu, un televizor cu diagonala de 109 cm, care acum costa 1.050 de lei, va putea fi achizitionat cu 650 de lei” – explica sefa unui raion de specialitate.

Diferenta de pret va fi sustinuta de statul roman si va fi platita daca clientul da la schimb un electrocasnic vechi.

„Cele mai cautate produse din anii anteriori au fost televizoare, masinile de spalat rufe si frigiderele”, spune Georgiana Paun, managerul unei divizii de electrocasnice.

Ce valoare au voucherele din Rabla Electrocasnice 2020

Sunt mai multe noutati in acest an in programul „Rabla Electrocasnice”. Proiectul pus in dezbatere de Ministerul Mediului arata ca puteti cumpara anul acesta si aspiratoare sau uscatoare de rufe. In plus, pentru masinile de spalat vase sau pentru uscatoarele de rufe, puteti aduce la schimb orice produs electrocasnic.
Sunt 7 tipuri de aparate electrice sau electrocasnice care intra pe lista finantarilor.

Pentru aspiratoare noi, ajutorul va fi de 200 de lei, pentru masini de spalat rufe 300 de lei, iar pentru aparate de aer conditionat, frigidere, televizoare si uscatoare de rufe – 400 de lei.

„Fiecare roman va putea sa aplice la oricare dintre cele 7 categorii sau chiar la toate, in masura in care doreste sa cumpere mai multe echipamente electronice si foarte repede va reusi sa intre in posesia acelor bunuri. Cumparatorul va trebui sa prezinte vechiul aparat la retail sau sa il dea curierului”, spune Mircea Fechet, secretar de stat in Ministerul Mediului.

Dupa ce proiectul va fi publicat in Monitorul Oficial, retailerii se vor putea inscrie in program si clientii vor putea aplica online pentru vouchere pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu.

Programul are un buget total de 40 de milioane de lei.

In sesiunile din anii trecuti s-au cumparat peste 100 de mii de produse electrice si electrocasnice.

Rabla Electrocasnice. Ce aparate puteti cumpara si cu ce reducere

– aspiratoare clasa A – 200 lei
– masini de spalat rufe clasa A++ – 300 lei
– masini de spalat vase clasa A++ – 400 lei
– aparate de aer conditionat clasa A++ – 400 lei
– frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare clasa A++ – 400 lei
– televizoare clasa A – 400 lei
– uscatoare de rufe clasa A++ – 400 lei

(Sursa: Ministerul Mediului)

About Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*