NOUA ZEELANDA va declara URGENTA CLIMATICA

Noua Zeelanda va declara urgenta climatica, un gest simbolic menit sa intensifice presiunea pentru actiune in scopul combaterii incalzirii globale, relateaza joi Reuters si EFE.

Guvernul va depune miercurea viitoare o motiune pentru a declara urgenta climatica, a anuntat executivul Noii Zeelande.

„Am considerat intotdeauna ca schimbarile climatice sunt o amenintare imensa pentru regiunea noastra si trebuie sa luam masuri imediate”, a declarat premierul Jacinda Ardern, citata de postul TVNZ.

„Din pacate, nu am reusit sa depunem in Parlament o motiune privind urgenta climatica in ultimul mandat, insa acum o vom face”, a mai spus ea.

Jacinda Ardern a revenit la putere luna trecuta, oferind cea mai importanta victorie electorala Partidului sau Laburist (centru-stanga) in jumatate de secol, alegatorii recunoscandu-i raspunsul decisiv la pandemia de COVID-19.

In ultimul ei mandat, guvernul condus de Ardern a adoptat un proiect de lege Zero Carbon, care stabileste cadrul pentru zero emisii nete de gaze cu efect de sera pana in 2050.

Daca motiunea privind urgenta climatica va fi votata in Parlament, Noua Zeelanda se va alatura unor tari precum Canada, Franta si Marea Britanie care au luat acelasi masuri pentru a concentra eforturile asupra combaterii schimbarilor climatice.

Sursa: agerpres.ro

About Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*