TOP 10 BENEFICII ale consumului de USTUROI!

Chiar daca nu suportati mirosul, usturoiul face minuni in lumea medicala de mai bine de 5000 de ani. De-a lungul istoriei acesta a fost utilizat ca moneda sau chiar asezat in mormintele marilor faraoni. Mai jos veti gasi top 10 beneficii ale consumului de usturoi:

10. Tratarea fungiilor

Sucul de usturoi proaspat inhiba dezvoltarea fungiilor , fiind utilizat, un timp indelungat ca tratament tipic pentru infectiile cutanate si fungice ale pielii.

9. Prevenirea bolii Alzheimer

Cercetatorii de la mai multe universitati de top au ajuns la concluzia ca extractul de usturoi contracareaza dezvoltarea bolii Alzheimer prin imbunatatirea circulatiei si reducerea inflamatiei.

8. Durerile de cap

Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifesta mai ales la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare). Din aceasta cauza, poate ameliora durerile de cap si de claudicatia intermitenta.

7. Respinge capusele si tantarii

Ambele insecte detesta mirosul de usturoi, desi oamenii de stiinta inca nu au putut determina de ce este cazul. Cercetarile arata ca veti avea de-a face cu mult mai putine muscaturi de tantari daca frecati niste usturoi direct pe piele.

6. Lupta impotriva diabetului

Consumul regulat de ceapa si usturoiul sunt antibiotici naturali excelenti care au efectul de a echilibra nivelul zaharului din sange, asemenea unui medicament care se administreaza oral pentru diabetici si care poarta numele de tolbutamida.

5. Ajutor in constipatie

Un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi declara ca persoanele care sufera de constipatie isi pot gasi rezolvarea mancand cu regularitate cantitati moderate de usturoi, amestecate cu ceapa, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirma el, stimuleazamiscarile peristaltice ale peretilor intestinali, rezultand in mobilitatea scaunului.

4. Anticancerigen

Studii publicate in Journal of the National Cancer Institute au demonstrat ca persoanele care consuma usturoi prezinta un risc foarte scazut de aparitie a cancerului de colon, de piele sau gastric. Usturoiul dezvolta un sistem imunitar puternic si distruge celulele canceroase.

3. Imbunatateste circulatia

Vitamina C continuta in usturoi faciliteaza absorbtia fierului. Usturoiul in sine contine, de asemenea, un nivel impresionant de fier si alte minerale, iar consumul acestuia este de mare ajutor pentru stimularea circulatiei.

2. Reintinereste ficatul

Principala valoare a usturoiului in tulburarile hepatice consta in puterea sa de a detoxifia prin eliminarea bacteriilor putrefactive din intestine si, astfel, de a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice si ajuta la stimularea si intensificarea fluxului sanguin prin ficat. Daca usturoiul nu e tolerat, cauza e o deficienta a organelor digestive, mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat in stare buna nu se va ”revolta” niciodata impotriva unui element natural si benefic precum usturoiul.

1. Rezistenta la exercitiile fizice

Asta inseamna ca daca obisnuim sa mergem la sala, este indicat sa mancam usturoi intr-o masura mai mare decat daca nu am fi mers. Usturoiul ajuta la stabilirea ritmului cardiac si ne ajuta sa rezistam mai mult timp la exercitii intense. Nu este ca si cum am folosi steroizi precum cei prezentati aici incat sa prindem putere si sa marim masa musculara, dar este totusi un aliment ce ne face mai rezistenti la efortul fizic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here