PUFULETII, intre mit si adevar! Ce se ascunde de fapt in spatele retetei!

Printre gustarile preferate de copii si adulti s-au regasit intotdeauna si pufuletii. Cu sare, branza sau diferite arome dulci sau acrisoare, papilele gustative au fost si sunt intotdeauna satisfacute pe deplin, nestiind cat de periculosi sunt acestia pentru organismul uman.

Un studiu realizat de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor ne arata ca exista un risc ridicat asupra sanatatii consumatorilor, pufuletii avand o incarcatura chimica extrem de mare.

Din cauza curcuminei “E100” pufuletii prind “frumoasa” culoare portocalie sau galbena, care poate provoca nu numai stari de greata si diaree, demostrandu-se de catre specialisti ca afecteaza absorbtia de catre organism a fierului.

Acidul lactic “E270” este folosit ca stabilizator si conservant. “E270” poate induce mancarimi, inflamarea limbii si a mucoaselor, respiratie greoaie, secretii nazale, favorizeaza subtierea smaltului dentar si aparitia cariilor, poate irita mucoasele sistemului digestiv producand diverse afectiuni digestive. De aceea, este strict interzis bebelusilor.

Acidul malic “E 296” este potentiator de aroma. “E 296” este, de asemenea, periculos pentru bebelusi si copii mici, deoarece copiilor mici le lipseste capacitatea de a metaboliza cantitati mari de acid malic.

E 330 cauzeaza distrugerea smaltului dentar, favorizeaza aparitia cariilor. De asemenea, e contraindicat celor cu afectiuni cardiovasculare, renale ori afectiuni ale aparatului digestiv.

E631 este un corector de gust obtinut din carne sau peste si care poate dezvolta reactii alergice.

E635 poate provoca alergii si este contraindicat persoanelor astmatice.

Sursa: redactia.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*